En ny sjanse

Hjemløse Brian ble funnet ensom, desperat og syk. Redningen ble de frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge Trondheim og FOD Trondheim som samarbeidet om å gi ham en ny sjanse. Nå nyter Brian gode dager i et nytt hjem.

Brian er et av flere tusen dyr som fikk en ny sjanse gjennom Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger. Totalt ble 4021 dyr omplassert hjulpet av lokalavdelingene i 2012. Nærmere 3500 katter fikk en ny sjanse, men også over 200 kaniner og 220 hunder fikk muligheten til å starte et nytt, godt liv. Av andre dyr som ble hjulpet var blant annet flere fugler, gnagere og en minigris.

Brian: Når han ble funnet

En katt, kanin eller andre familiedyr som blir hjemløse utsettes for lidelser i form av sykdom, mangel på mat og et klima de ikke har forutsetninger for å klare seg i. De frivillige i lokalavdelingene og veterinærene som møter disse dyrene fortviler over situasjonen. Hjemløse katter er ofte undernærte og fulle av parasitter. Det oppstår svært ofte sykdommer og skader. Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger benytter en rekke veterinærer i arbeidet med de hjemløse dyrene og en av veterinærene uttaler følgende om en hjemløs katt ”Den kan leve utrolig lenge med skader og sykdom, uten mat og drikke og under de verst tenkelige forhold”. En annen veterinær påpeker at det ikke finnes et verdig liv for en hjemløs katt. I tillegg er hjemløse dyr i større grad i fare for å bli utsatt for mishandling.

Frivillige ildsjeler i lokalavdelinger rund om i Norge bruker av sin fritid og ofte også sine egne penger for å hjelpe dyr som Brian ut av et liv i fortvilelse, ensomhet og smerte. Denne innsatsen har gitt Brian og flere tusen andre dyr en ny sjanse.

Brian: etter at Dyrebeskyttelsen Norge avd. Trondheim og FOD Trondheim ga ham en ny sjanse til et godt liv